1 spory kubek kaszy kukurydzianej
4 banany
1 kubek malin (można wykorzystać oczywiście
inne owoce)
dowolne ciasteczka do wyłożenia spodu (jeśli
się je pominie, też będzie ok.)
4 łyżki kakao
porządna garść rodzynek,
1 łyżeczka agaru
3-4 łyżki melasy lub innego słodziwa (jeśli
jeseście łasuchami, proponuję dać więcej)
Kaszę rozgotować w 2,5 kubka wody (powinna być
gęsta) a następnie zblendować z 2 bananami. Spód małej tortownicy wyłożyć
pokruszonymi ciasteczkami i połową rodzynek, na to wylać 1/3 masy. Na wierzch
położyć resztę bananów pokrojonych w plasterki. Resztę masy zblendować z melasą
i kakao i wyłożyć na banany. Odstawić do przestygnięcia. W tym czasie w kubku
wody zagotować maliny z resztą rodzynek (jeśli za kwaśne – dosłodzić) i agarem.
Przestudzić, wylać na wierzch ciacha, odstawić do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za komentarz!