niedziela, 14 września 2014

Makaron ryżowy z nutą selera i lubczyku

Szybki obiad dobra rzecz :) Szybki w przygotowaniu oczywiście bo cieszyć się ze wspólnego rodzinnego posiłku można długo ;)
Dziś proponujemy Wam bardzo smaczną wersję makaronu ryżowego. Na naszym zdjęciu nieco stracił blask a wszystko dlatego, że to odgrzewana porcja. Podczas pierwszej konsumpcji zabrakło czasu na zdjęcia.
Zatem do dzieła!

Potrzebne składniki:
seler naciowy 1szt.
marchewka 2-3szt.
cebula 3-4szt.
pieczarki 8 - 9szt.
papryka biała 1 szt.

Wszystkie warzywa kroimy seler w plasterki, marchewkę w słupki,  cebulę w piórka, pieczarki w plasterki, papryka biała w paski - wrzucamy an rozgrzany olej i podsmażamy z przyprawami. My postawiliśmy na lubczyk, sól i pieprz :) Podlewamy odrobinę wody i dusimy, ale niezbyt długo, najsmaczniejsze są jeszcze sprężyste. Chociaż na drugi dzień , jak te ze zdjęcia, smakowały również wybornie.

Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, mieszamy z warzywami i wykładamy na talerze. Smacznego!


1 komentarz:

  1. Kilkakrotnie czytałam już ten przepis,ale ciągle,gdy zaglądam na listę blogów i widzę tytuł posta , to się dziwię "makaron z nutellą?"..... No cóż....

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za komentarz!