Niezmiernie miło nam zaprezentować, długo oczekiwane menu naszej restauracji "W te pędy". Dziś ujawnimy tylko część która zawiera potrawy glutenowe, a to z racji mocnej pracy nad ofertą bezglutenowych produktów, którą chcemy rozszerzyć :)
Pierogi
1. Z kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami (W)
2. Ze szpinakiem i tofu (W)
3. Ruskie razowe(W)
Makarony
1.Tagliatelle z suszonymi pomidorami i oliwkami(W)
2.Tortellini na szpinaku
3. Fusilli z pesto pietruszkowym i serem brie
Naleśniki
1.Ze szpinakiem i winnym sosem z niebieskiego sera
2. Z warzywami w sosie pomidorowym (W)
3. Z twarożkiem, rodzynkami i sosem cynamonowym
Sałatki
1.Mix sałat z prażonymi pestkami dyni i sosem vinegrette(W)
2.Sałatka z serem brie, orzechami i owocem sezonowym
4.Sałatka "W te pędy"(W)
W - wegańskie
Codziennie proponujemy też dwa rodzaje zup oraz drugie danie o zmiennym składzie. Codziennie zmieniają się również słodkie smakołyki i słone przekąski. Zapraszamy!
Dlaczego nie ma pierogów z grzybami ?!
OdpowiedzUsuńWybierając rodzaje pierogów kierowałyśmy się między innymi tym czy są w innych miejscach. Pierogi z grzybami wydawały się nam najbardziej popularne.
OdpowiedzUsuńPropozycja dodania pierogów z grzybami została zapamiętana i na pewno zostanie uwzględniona :)